يك ظرف از بستني، يك تيوب خميردندان، برخي از مواد شوينده و اشكهاي مصنوعي، همه بر صمغ مصنوعي كربوكسي متيل سلو يا سي ام سي تكيه ميكنند.
سي ام سي يا ثعلب براي توليد خامه و بستني و سس مايونز كاربرد دارد.
سازمان غذا و داروي ايالات متحده (FDA) كربوكسي متيل سلو را به عنوان يك ماده غذايي سالم و امن (GRAS) معرفي كرده است.
خواص فيزيكي كربوكسي متيل سلو :
اين ماده در حالت خشك، يك پودر سفيد يا كمي زرد، يا خاكستري است و هيچ بو و مزهاي ندارد و به راحتي در آب حل ميشود.
يكي از خواص كربوكسي متيل سلو ؛ هيگروسكوپيك است به اين معني كه رطوبت را جذب ميكند.
خواص هيگروسكوپي آن باعث شده كه به عنوان يك ماده افزودني مواد غذايي و دارويي استفاده شود.
سي ام سي به بعضي از محصولات به عنوان كربوكسي متيل سلو يا سي ام سي يا ثعلب خوراكي و غذايي و به برخي ديگر به عنوان پخشكننده اضافه ميشود.
توليدكنندگان مقدار اين ماده كه به مواد غذايي و دارويي اضافه ميشود را به صورت دقيق كنترل ميكنند.
اين ماده به عنوان يك قوام دهنده باعث ميشود كه مواد تشكيلدهنده به طور مساوي در همه جا مخلوط و پراكنده شوند.
اين ويژگي كمك ميكند تا جامدات در مايعات معلق شود و در واقع به عنوان امولسيفاير عمل ميكند و مانع از جدايي لوسيونها و كرمها ميشود.
افزودن سي ام سي به مايعات، ويسكوزيته مايع را تغيير ميدهد.
مولكولهاي اين ماده معمولاً به يكديگر متصل ميشوند اما بعد از فشار آب، باعث شكستن پيوند آن ميشود.
ويسكوزيته يا مقاومت در برابر بلند شدن مايع، بستگي به مقدار كربوكسي متيل سلو اضافهشده دارد
نكته :
سي ام سي ميتواند بستني را از جداسازي نگه دارد.
اين ماده همچنين ميتواند به عنوان عامل فشردهسازي ، امولسيفاير ، عامل تقويتكننده ، عامل ژل كنندگي ، عامل توليد لعاب ، روان كننده و قوام دهنده به مواد غذايي اضافه شود.
گاهي اوقات از كربوكسي متيل سلو براي ساخت كيسههاي يخ قابل استفاده مجدد استفاده ميشود.
هنگام تركيب شدن با آب و مواد ديگر مانند
براي آشنايي با ساير
ساخت استخر و آشنایی با روش های اجرا و استاندارد های ابعاد استخر