مالتيتول از
در طي قرن بيستم مصرف قند در جهان به سه برابر افزايش يافته است.
به عنوان مثال در كشور انگليس مصرف ساليانه آن در حدود ۴۰ كيلوگرم ميباشد.
قند يك كالا نسبتاً ارزان محسوب ميگردد و تفاوت زيادي بين دريافتي توسط فقرا و ثروتمندان وجود ندارد.
به قند به عنوان عامل برخي از بيماريهاي شايع در كشورهايي كه مصرف قند در آنها بالاست، اشاره شده است.
بيماريهاي قلبي عروق كرونر، ديابت، سنگهاي صفراوي كليه، بعضي انواع سرطان و حتي ناهنجاري هاي رفتاري، همه را به طريقي به مصرف زياد قند وابسته ميدانند.
مصرف مواد غذايي پرقند يكي از علل مهم فساد دندانهاست.
ساكاروز مسبب اصلي مي باشد، زيرا بيشتر مصرف مي گردد.
اما گلوكز ، فروكتوز و لاكتوز هر سه به يك اندازه در فساد دندانها نقش دارند.
همچنين مصرف زياد مواد قندي يا مواد غذايي شيرين باعث اضافه وزن يا چاقي در افراد مي گردد.
امروزه با افزايش سطح بهداشت و سلامت جامعه و آگاهي هاي تغذيه اي، ميزان تقاضا براي محصولات كم كالري و فراورده هاي باقند كاهش يافته رو به افزايش مي باشد.
در حال حاضر فراورده هايي از قبيل نوشابه، مربا، آبنبات و شكلات هاي بدون قند و غيره در دسترس مي باشد.
اين محصولات به وسيلهٔ قندهاي مصنوعي مانند
نكته :
عموماً شيريني جات مواد غذايي متعادلي نيستند.
اين محصولات از كربوهيدرات سرشارند. در حالي كه شكلاتها هم از نظر كربوهيدرات و هم چربي واجد مقادير بالايي هستند.
همچنين شيريني جات از نظر ميزان پروتئين ها و ويتامين ها فقير مي باشند.
امروزه محصولات متعددي به دلايلي درماني توسعه يافته اند و شيريني جات متعددي در بازار وجود دارند كه يا خواصي سلامتي بخشي را افزايش دهند و يا در كنترل وزن اثر مثبت دارند.
شيرين كننده هايي كه به جاي شكر امتياز گرفته اند شامل
به شكلات به دليل كافئين و تئوبرو ميني كه دارد نيز انتقاداتي وارد است.
تركيبات
تركيبات نامطلوب شكلات و محصولات قنادي براي اشخاصي كه از ديابت رنج ميبرند، شكر، دكستروز، قند اينورت و محصولات تبديل يافته نشاسته مي باشند.
ساخت استخر و آشنایی با روش های اجرا و استاندارد های ابعاد استخر